söndag 1 mars 2009

Fikapaus och annorlunda insynsskydd

S, som fortfarande bara går på dagis, ville ha sportlov som skolbarnen, så det fick hon självklart ha! Jag har alltså också haft sportlov hela veckan - inte suttit vid datorn alls! Istället har vi varit ute så mycket som möjligt och passat på att umgås med barnens kusiner som varit lediga från skolan. Imorgon börjar den vanliga vardagslunken igen, tänk så snabbt en vecka går!

Fikapaus!

Plötsligt fick jag en stund för mig själv! Klart att jag passade på att läsa både en bok och bloggar och att fika - alldeles för mig själv. Inte ofta jag är ensam här hemma så det gäller att njuta av lugnet!

Chailatte och så supergoda cantuccini, bakade av Helena med bloggen Vitbalansen.
Helena sålde nyligen några loppisfyndade skålar som hon inte behövde, och jag hade turen att få köpa dem. Som underbar bonus fick jag en påse med dessa godingar! 1000 tack, snälla du! De är försvinnande smaskiga kan jag lova!
Eftersom Helena tar så underbara bilder gör jag inte något försök att fota mitt inköp - är ni nyfikna får ni titta här istället! Passa på att skriva av receptet också, det har jag gjort! :-)

Loppisfyndade sockerskålen Malva från Gustavsberg får agera "kakfat"


Jag bloggar och fikar helst vid köksbordet!

Vi har ett lite annorlunda insynsskydd i köket - ryggen på farmor och farfars gamla allmogesoffa.
Soffan är stor och svårplacerad och vi blev tvugna att ställa den nedanför köksfönstren. Först tyckte jag att det såg konstigt ut med den höga ryggen som "sticker upp" i fönstren, men nu när jag har vant mig känns det rätt trivsamt.
Lite insynsskydd kan behövas eftersom rätt många passerar förbi på gatan. Vi bor nära en liten restaurang och ett hembageri, och några hundra meter åt andra hållet ligger skolan så det är ofta folk i rörelse här utanför.
Hoppas ni får en skön vecka!

3 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg du har... kul att ha hittat hit :) Måste genast kolla in receptet till skorporna :)

  SvaraRadera
 2. Ser ju jättegott ut. Måste titta in till henne. Ja nu har en vecka gått och i morgon börjar vardagen. Här har vi bara njutit och barnen har tillbringat timmar ute i snön och lekt fast de är så gamla.

  Ha en bra vecka!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du gillade skorporna och att skålarna blev bra! Jag är himla glad över mina också. Lite industri kombinerat med amerikansk diner, så där :-). Ha en bra start på veckan!

  Kram från Helena

  SvaraRadera

Så kul att du lämnar en kommentar!
Tack!